Dresscode: Wit!

Poppy?

Vier 75 jaar vrijheid op het Poppy festival 2020 in Borculo

Samen vieren we 75 jaar vrijheid op hét vrijheidsfestival van de Achterhoek! We vieren de vrijheid met optredens voor jong en oud. De dresscode voor het festival is wit en bij binnenkomst krijgen alle bezoekers een “poppy”!

I.v.m. de Corona-pandemie is het festival in 2020 geannuleerd. Zodra er groen licht is voor het organiseren van festivals, wordt er een nieuwe datum bekend gemaakt.

Poppy?

Poppy is de Engelse naam voor Klaproos. Deze bloem is symbool geworden en dient als eerbewijs voor de gevallen soldaten in de eerste wereldoorlog. Dit komt omdat de Poppy spontaan is gaan bloeien op de oorlogsgraven van de gevallen soldaten in Vlaanderen (B). Sindsdien is de Poppy verbonden aan de bevrijding en wordt deze bloem gedragen bij officiële gelegenheden. Zo krijgt ook iedere bezoeker van het Poppy Festival een poppy aangereikt om op te spelden.

75 jaar bevrijding

2020 stond in het teken van 75 jaar vrijheid. Het Poppy festival is een bevrijdingsfestival wat wordt georganiseerd naar aanleiding van een oproep van de Provincie Gelderland en de Gemeente Berkelland. Het thema van 75 jaar bevrijding is “samen de vrijheid vieren”.

Wie?

Beerten Events en The Highland Valley Pipes and Drums organiseren het Poppy Festival. Zij zijn samen organisator van Music Show Scotland. Dit is een grote Schotse muziekproductie die overal in Europa wordt georganiseerd. Voor wat Nederland betreft is dit in Ahoy Rotterdam en het GelreDome in Arnhem. Naar aanleiding van 75 jaar vrijheid en de oproep van de provincie een gemeente, hebben beide organisaties besloten om een groot festival te gaan organiseren op de thuisbasis in Borculo.

Naast diverse bands is er ook een bijzonder bevrijdingsfeest. Speciaal voor deze gelegenheid is het Poppy showorkest samengesteld. Dit orkest bestaat uit ruim 150 muzikanten afkomstig uit muziekverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo. T.w. The Highland Valley Pipes en Drums en de Castleband van Music Show Scotland, muziekvereniging Amicitia Geesteren, muziekvereniging Excelsior Gelselaar, muziekvereniging de Eendracht uit Haarlo, muziekvereniging Accoord uit Haarlo en muziekvereniging Volharding uit Borculo. Daarnaast zijn er diverse bekende zangers en zangeressen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk Jan Heijnen uit Winterswijk. De muziek is speciaal voor dit festival gearrangeerd. Om een aantal voorbeelden te noemen; André Hazes, Guus Meeuwis, Beyoncé, Queen, The Rolling Stones, Kraantje Pappie, The Eagles, Abba, Pitbull en Tina Turner. Voor de ouderen zal er wat zitgelegenheid zijn in een afgezet gedeelte vooraan in tent. Verder is de dansvloer vrij voor het feestpubliek.

Waar?

Het festival wordt gehouden op het bedrijfsterrein van de Beerten Groep op het industrieterrein in Borculo. Dit is de thuisbasis van The Highland Valley Pipes and Drums en Music Show Scotland. Speciaal voor het Festival wordt er een grote festivaltent opgebouwd van bijna 2000 m2 met een capaciteit van 4000 personen.